onsdag 9. februar 2011

Nytt maleprosjekt er i gang med arbeidstittelen - FESTSTEMT -

Arbeidet er i gang - endelig!


Vi går og bærer på et nytt maleprosjekt igjennom hele høsten og det føles enormt godt å begynne og jobbe. Vi har spent opp, og preparert 21 linlerreter og er godt i gang med de tre første bildene. Vi skal jobbe rundt begreper feststemthet. Hva er dette begrepet, er det i det heltatt et begrep?  Eller er det en følelse vi fornemmer når vi opplever en spennende forventning om hva måltidet, festen, jubileet skal være?


Ordet feststemt består av to ord - fest og stemt. Ordet fest er opprinnelig fra latin og er beslekted med ordet ferie. Jeg trekker det videre og beskriver det slik; en "liten" ferie mitt i hverdagen. he..he..det passer godt med hvordan jeg opplever å gå på fest :)


Ordet stemt er noe "vrangere" å forklare. Det bygger på ordene: stemme, stemte og stemt. Å stemme i - betyr å starte noe, sette i gang å synge, å spille og heie. Å stemme betyr også å avgi en stemme - si din mening om noe, være for eller i mot. Så har vi det å stemme et instrument, der vi ønsker å oppnå en harmoni. Vi kan også bruke ordet slik at vi stemmer for noe, det er noe jeg foretrekker fremfor noe annet. Jeg kan være vedmodig stemt, krigersk stemt og vennlig stemt. Deretter brukes det av mattelæreren i det jeg har levert riktig svar på en oppgave - svaret stemmer. Eller de gangene jeg gjør feil og svaret ikke samsvarer - da stemmer det ikke.


Det jeg tenker meg videre er at ordet feststemt - må fortelle meg hvordan forsamlingen av mennesker stemmer mot eller med hverandre.


Det er derfor: "En ferie i hverdagen med mennesker som harmonerer sammen" - Det er et godt ut gangspunkt....


Av og til skjer det noe magisk når mennesker møtes. Det er disse møtene Bringager &  Malmstrøm er mest opptatt av. Kan vi bidra til flere lyspunkt i livene til de som betrakter bildene våre med å belyse det magiske som skjer mellom oss mennesker - relasjonene - de sorgtunge- bitre - sinte - vakre - vedmodige - glade - pirrende....

Så tilbake til begrepet: FESTSTEMT - når føler jeg dette?, når bruker jeg dette?, Angår det oss? Bygger det på kognitive, innlærte prosesser?  Hvordan skal dette visualiseres?.......

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar